Predjelo sa prženim patlidžanom u mlečnom sosu

12/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj123023
"Razlog № 1 da probate naše ukusno predjelo sa prženim patlidžanom - neverovatno je "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • maslinovo ulje - za prženje, ili ulje
  • kukuruzno brašno - 7 - 8 kašika, za valjanje
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela pavlaka - 1 šoljica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • mirođija - nekoliko prstohvata sveže ili sušene
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ogulite i isecite na kolutove. Ako su mekši, možete ih samo oprati, a da ih ne gulite.

Posipajte so preko i ostavite da se ocede za 20 minuta.

Nakon toga rukama istisnite gorak sok i kolutove patlidžana uvaljajte u kurkumu pomešanu sa kukuruznim brašnom.

Pržite u tiganj u sa dobro zagrejanim uljem (maslinovo ili suncokretovo - po želji), dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite sa strane da se ohladi.

U činiji pomešajte kiselo mleko, kiselu pavlaku, malo soli, isitnjeni beli luk i mirođiju.

Dobro promešajte i smesom prelijte prženi patlidžan.

Posudu prekrijte i stavite u frižider na nekoliko sati.

Servirrajte kao predjelo.

Možete garnirati sa listovima svežeg belog luka.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija