Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Janija sa piletom i maslinama

Janija sa piletom i maslinama

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Janija sa piletom i maslinama
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 4
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Janija za dušu, koja će vas nahraniti i zagrejati"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 4 - 5 komada
  • zamrznuto povrće - 1 činija miksa (paprike, kukuruz, pečurke, grašak, pirinač)
  • masline - 15 komada, crne, krupne
  • so
  • biber
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • ulje - 1/3 šolje
  • voda - 1 šolja
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Batake skuvajte i uklonite kosti. Povrće iseckajte na krupne komadiće. Luk, praziluk i šargarepu prodinstajte u ulju.

Dodajte krompir, zamrznuto povrće, paradajz pire i začine. Stavite i meso bez kostiju i vodu.

Jelo dinstajte na tihoj vatri dok ne bude gotovo - oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: