Kasapska čorba

12/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj120023
"Mesarska ili ne - ovo je naša omiljena zimska čorba, jer greje srce i puni stomak, a i neverovatno je ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca337
  • Pregledi tokom desmice152
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • kiseli kupus - nekoliko lista
  • sok od kupusa - 1 l
  • pirinač - 1 šoljica
  • aleva paprika
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • ljute paprike - 2 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso sitno iseckajte i propržite u ulju.

U šerpu sipajte litar vode i stavite komadiće mesa da se kuvaju. U istoj masnoći propržite i praziluk sa alevom paprikom, prebacite i njega u šerpu sa mesom.

Kada se meso dobro skuvalo i može da se razdvaja, dodajte ga u čorbu, kao i opran i očišćen pirinač, sipajte sok od kupusa, pa dodajte i kiseli kupus.

Ako je potrebno, dodajte i so. Kada je čorba gotova, napravite zapršku od brašna sa mlakom vodom i ostavite još nekoliko minuta da proključa.

Paprike ispecite na ringli i dodajte i njih. Pobiberite. Ovo je naša omiljena zimska čorba!

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija