Kasapska čorba

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Kasapska čorba
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
4 / 8
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Mesarska ili ne - ovo je naša omiljena zimska čorba, jer greje srce i puni stomak, a i neverovatno je ukusna"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • praziluk - 2 struka
  • kiseli kupus - nekoliko lista
  • sok od kupusa - 1 l
  • pirinač - 1 šoljica
  • aleva paprika
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • ljute paprike - 2 komada, suve
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso sitno iseckajte i propržite u ulju.

U šerpu sipajte litar vode i stavite komadiće mesa da se kuvaju. U istoj masnoći propržite i praziluk sa alevom paprikom, prebacite i njega u šerpu sa mesom.

Kada se meso dobro skuvalo i može da se razdvaja, dodajte ga u čorbu, kao i opran i očišćen pirinač, sipajte sok od kupusa, pa dodajte i kiseli kupus.

Ako je potrebno, dodajte i so. Kada je čorba gotova, napravite zapršku od brašna sa mlakom vodom i ostavite još nekoliko minuta da proključa.

Paprike ispecite na ringli i dodajte i njih. Pobiberite. Ovo je naša omiljena zimska čorba!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti