Razvijena pita sa kvascem i prelivom

13/01/2018
"Od bake smo naučili da pravimo najukusniju razvijenu pitu, a sada delimo recept i sa vama "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 029
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • jaja - 3 komada
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 15 g, svež
  • so - 1 ravna supena kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 200 g
  • maslac - 125 g
  • preliv
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Deo brašna prosejte u posudu. Napravite udubljenje i tamo dodajte sastojke, voda treba da bude topla, a kvasac izmrvite unutra.

Lepo promešajte žicom i počnite da dodajete brašno, dok ne dobijete srednje meko testo.

Testo osstavite da nadođe oko jedan sat. Nakon toga ga podelite na 5 jednakih lopti. Svaku tanko razvucite - oko 1/2 cm debljine.

Četkom namažite koru rastopljenim masalcem i pospite mrvljenimm sirom. Uvijte koru u rolat, uvijte ga i napravite oblik puža i stavite u sredinu pleha, prečnika 30 cm.

Tako uradite i sa preostale 4 lopte, uvijajte ih oko prve, ali na razmaku oko pola cm, da bi imale mesta da nadođu.

Poređanu pitu pokrijte krpom i ostavite je u toploj rerni da nadođe - oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite preliv. Umutite 3 jajeta sa šećerom i sipajte po malo od svežeg mleka. Sa ovom mlečnom smesom svuda prelijte nadošlu pitu.

Ona upije za nekoliko sekundi, i onda je stavite u hladnu rernu. Uključite na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotova - dok ne dobije lepu boju, oko 45 minuta.

Nakon toga, pitu namažite kockicom maslaca i pokrijte krpom 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti