Pileći bataci sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama

13/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155323
"Mislite da ne može ništa da vas prijatno iznenadi i tada probate Pileće batake sa pirinčem, prazilukom i plavim šljivama i shvatite da je život ... ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake operite, posolite ih i posipajte ih vegetom, pa ih stavite da se proprže u tiganju sa poklopcem. Možete sipati malo vode, a tokom prženja okrećite ih da se isprže sa obe strane.

Pirinač operite i uklonite koštice iz šljiva, a prvo ih potopite u vruću vodu.

Praziluk sitno iseckajte i stavite u tepsiju sa uljem, stavite u rernu, pa kada praziluk porumeni, sipajte i pirinač - treba zajedno da se zapeku, dok pirinač ne bude staklast.

Dodajte vodu - 4 šolje, začine, šljive i batake.

Pecite u rerni dok voda ne ispari i dok se sve ne zapeče.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija