Karamel desert sa bundevom

14/01/2018
"Evo ga i poslednji finalista u top 5 naših najomiljenijih deserata sa bundevom "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano189
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • sitan sir - 300 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • vanila - 1/2 kašičice
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo bundevu i isečemo je na male komade. Sipamo je u pleh i odozgo posipamo smeđim šećerom. Pečemo oko 20 minuta dok bundeva ne omekša i dok se ne karamelizuje.

Prebacujemo polovinu karamelizovane bundeve u pleh, sa ivicama koje se skidaju i rasporedimo svuda po dnu.

Mutimo sitan sir sa šećerom, dok ne dobijemo homogenu smesu. Nakon toga dodajemo jaja i ponovo mutimo. Sipamo kiselu pavlaku i vanilu, mutimo i na kraju dodajemo ostale komade karamelizovane bundeve.

Mutimo grubo i sipamo smesu preko pripremljenog pleha sa poređanim komadima bundeve.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 150 stepeni oko 20 minuta ili dok se smesa ne zgusne i postane zlatna.

Pečeni desert ostavljamo na jednu noć u frižider da se lepo stegne.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti