Domaći krem od jaja

15/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Neverovatan i lagan krem, koji se mnogo lakše pravi nego što to čini na prvi pogled!"
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano947
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • jaja - 4 komada, žumanca
  • šećer - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • skrob - 30 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko stavite da proključa na tihoj vatri. Žumanca pomešajte sa šećerom, solju i skrobom i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Vruće mleko sipajte u smesu sa jajima u tankom mlazu, neprestano mešajući. Vratite krem ponovo u posudu, u kojoj se kuvalo mleko.

Zagrejte dok ne proključa i neka se kuva tako 2 minuta, uz neprestano mešanje.

Sklonite sa vatre, procedite kroz sito i dodajte vanilin šećer. Promešajte i ostavite da se ohladi nekih 10 minuta.

Maslac isecite na tanke komadiće i dodajte kremu, neprestano mešajući.

Ostavite da se krem u potpunosti ohladi, pa ga čuvajte u frižideru do 4 dana.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti