Sos Karbonara

15/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Originalni recept za sos, na kojem se bazira italijanska kuhinja "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 807
  • Pregledi tokom meseca479
  • Pregledi tokom desmice37
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • slanina - 150 g
  • vino - 2 - 3 kašike
  • jaja - 2 - 3 komada
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • so
  • biber
  • parmezan - 60 g, rendan, ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite sitno iseckan luk, beli luk i slaninu u malo zagrejanog ulja.

Sipajte 2-3 kašike belog vina, posolite i pobiberite. Umutite pavlaku sa jajima i uz neprestano mućenje žicom sipajte u tiganj.

Mešajte, dok se sos malo ne zgusne. Dobijenom Karbonara sosu dodajte prethodno skuvane špagete i narendan parmezan.

Možete dodati i malo pečuraka tokom prženja.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti