Slatki rolat bez sastojaka za podizanje testa

15/01/2018
"E ovo mi zovemo majstorski nastup - ukusan rolat, nadošao, a bez sastojaka za podizanje testa "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano494
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada, sveža
  • šećer - 9 supenih kašika, punih, kristal
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - 9 supenih kašika, punih
  • za nadev
  • skrob - 1 kesica, pudinga
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 7 supenih kašika, kristal
  • kravlji maslac - 30 g
  • voda - 1 šolja, za rastvaranje pudinga
  • sirup iz kompota - slađi, za prelivanje kore
  • šećer u prahu - za posipanje rolata
* merne jedinice

Način pripreme

U suve posude stavljamo posebno belanca i žumanca (6 komada jaja). U belanca dodajemo šećer (9 kašika) i vanilu (1 komad). Mutimo mikserom, prvo na niskoj bezini, a posle brže, dok se belanca ne zgusnu, da dobijemo čvrste vrhove.

Posle, nastavljamoda mutimo i dodajemo jedno po jedno žumance. Kad se dobro pomešaju, mešamo spatulom, pažljivo dodajemo brašno, da smesa ne padne.

Gotovo testo sipamo u pleh iz rerne, obložen papirom i namazan uljem. Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova (oko 10-15 minuta). Čačkalicom proveravamo da li je pečena.

Gotovu koru odvajamo od papira, ostavimo da se ohladi malo i uz pomoć četke stavljamo sirup iz kompota.

Pirpremamo nadev od pudinga, stavljamo sveže mleko (400 ml) da provri sa šećerom (7 supenih kašika). U vrelo, zaslađeno mleko sipamo rastvoren puding u pola šolje vode. Mešamo neprestano dok se ne skuva.

Skidamo sa vatre i stavljamo kravlji maslac (30 g) ili više po ukusu. Ostavimo da se krem malo ohladi i namažemo koru. Pažljivo uvijamo u čvrst rolat i uvijamo u najlon. Stavljamo u friždier na nekoliko sati. Pre serviranja izvadimo rolat iz najlona i posipamo šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti