Razvučene pitice

15/01/2018
"Da li znate zašto ih zovu razvučene - zato što su toliko ukusne, da ćete početi da se vučete za kosu zbog poslednje pitice u plehu "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano570
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 750 g, belo
  • hladna voda - 400 ml
  • ulje - 100 ml + još za potapanje testa
  • sirće - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • sir - kravlji (sitan sir)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu miksera sipajte brašno, so, promešajte i dodajte hladnu vodu i ulje. Zamesite testo (možete zamesiti i ručno), dok ne počne da se odvaja od ivica posude. Izvadite iz posude i mesite još malo.

Izmerite na vagi i podelite na 12 loptica - oko 150 g jedna. Svaku loptu dodatno namažite uljem i stavite u pleh, još jednom prelijte mašću, uljem. Pokrijte folijom. Ostavite na 10 minuta da se dobro natope.

Nakon toga počnite da razvlačite svaku loptu, vucite rukama dok ne dobijete tanku koru. Što se tanje razvlači testo, tanje će biti kore za pitice. Oblikujte pravougaonik i odozgo pospite sir (sitan sir), preklopite tri puta i oblikujte pitu u obliku dugog pravougaonika.

Poređajte u ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok lepo ne porumene.

Napomena: Oblikovane i namazane lopte testa mogu da stoje duže vremena u ulju, ne samo 10 minuta. Testo bude bolje, meko i elastično i lakše se razlvači prstima.
U zavisnosti od vrste brašna možete dodati još malo vode prilikom mešnje testa, da biste dobili meko testo koje se ne lepi.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija