Zdrava fritata sa spanaćem

15/01/2018
"Zato što je zdravlje najvažnije i treba da vodimo računa o njemu, čak i kada jedemo nešto ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano504
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 1 puna šaka, samo listovi
  • maslac - 2 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 5 komada
  • sir - 3 - 4 supene kašike, izmrvljen
  • pečurke - 4 - 5 komada
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • origano
  • univerzalni začin - 2 prstohvata
  • ukras
  • zelena salata
  • rotkvice
  • ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac u tiganju, dodajemo ulje da se ugreje i propržimo čenove belog luka.

Spanać operemo, ocedimo i krupno isečemo, pečurke očistimo i isečemo na tanke kriške. Propržimo spanać i pečurke 3-4 minuta. Pospemo prstohvatom soli, biberom i začinima.

Ako nemate, možete dodati piment, prstohvat kumina i čubar. U posudi umutite jaja, dodajte mrvljeni sir i pomešajte sa malo soli, bibera i origana.

Prelijte spanać i pečurke smesom od jaja. Kuvajte na tihoj vatri, pomerajte tiganj i rešetkastom kašikom podižite po ivicama da ne zagori.

Kad se stegne odozgo, namažemo drugi tiganj uljem i kockicom maslaca. Okrećemo fritatu i ponovo pečemo dok ne porumeni. Prebacujemo na tanjir, ukrašavamo svežom salatom, rotkvicama i ljutom paprikom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti