Praznični punjeni zec na krompiru

16/01/2018
"Pozovite najukusnijeg zeca na trpezu, da zajedno proslavite praznik "
Priprema30 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno130 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano156
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zeca i osušite ga. Obilno ga namažite maslacem, alevom paprikom i začinite ga solju.

Ugretej ulje i propržite sitno iseckan luk. Dodajte oprane i očišćene pečurke, isečene na komade. Promešajte i kad se pečurke izdinstaju, dodajte pirinač. Kuvajte 3-4 minuta, uz neprestano mešanje.

Skinite nadev sa vatre i dodajte sitno iseckan peršun. Promešajte i napunite zeca.

Oljuštite krompir i isecite ga na odgovarajuće komade. Stavite ih na dno pleha, sa dnom koje se ne lepi, stavite ostatak maslaca i sipajte 2 šolje vode.

Stavite zeca i poklopite poklopcem ili folijom.

Pecite na 200 stepeni u početku, nakon toga smanjite na 180 stepeni. Pred kraj pečenja otkrijte zeca, da bi dobio hrskavu koricu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija