Pasulj iz rerne sa seckanom kobasicom

16/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj123023
"Za ovaj recept smo sigurni da ga svako voli i da ga je svako probao. Zato predstavljamo klasičnu varijantu, koju svako treba da zna"
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 - 2 komada, meki
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 2 - 3 struka, sveža
  • čubar - prstohvat
  • peršun - 1 - 2 struka, svež
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • pasulj - 500 g, kuvan
  • kobasica - iseckana sa prazilukom, 500 g
  • paprike - 1 - 2 komada, crvena
  • ulje - za zapršku
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 - 2 čena, neoljušten
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno iseckajte i propržite ga u malo ulja. Njemu dodajte kobasicu, iseckanu na sitne komadiće. Nakon toga dodajte sitno iseckan paradajz, papriku i šargarepu. Promešajte i ostavite da se dinsta.

Na kraju dodajte pasulj i posolite, pa dodajte biber. Sledi aleva paprika, čubar i iseckani sveži začini.

Promešajte i na kraju dodajte paradajz pire.

Smesu isipajte u odgovarajuću tepsiju ili vatrostalnu posudu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija