Krofne sa kvascem i pavlakom

16/01/2018
"Mekane krofnice za doručak Servirajte sa slatkom ili nečim slanim - vi birate"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 283
  • Pregledi tokom meseca216
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • voda - 50 ml, topla
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • sveže mleko - 50 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 0.5 kašičice
  • brašno - oko 600 g
  • sveži kvasac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa toplom vodom i šećerom.

U posudi prosejte brašno i dodajte so, jaja, umućena viljuškom i pomešana sa svežim mlekom i pavlakom, sirćetom i kvascem. Zamesite glatko i meko testo koje se ne lepi po rukama. Pokrijte posudu streč folijom i stavite u frižider na 90 minuta.

Na radnoj površini, obilno posutoj brašnom (ne mesite testo) razvucite testo na pravougaonu koru i isecite trouglove oštrim nožem i ostavite ih dok se ulje ne ugreje i da testo odstoji.

U tiganju ugrejte više ulja na tihoj vatri, ponavljam - na tihoj vatri, da se prže polako i da se postepeno dižu i najvažnije da ne izgore spolja i da ne ostanu žive unutra.

Gotove krofne poređajte na ubrus, da upije višak masti.

Servirajte tople sa sirom, medom ili omiljenim slatkom. Mekane, krhke i šuplje iznutra i uopšte nisu masne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija