Katme sa kiselim mlekom

16/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154623
"I dok kulinari još vode sporove o tome koja je razlika između palačinki i katmi, vi nemojte propustiti priliku da probate ove katme sa kiselim mlekom, dok su još tople "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano367
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • voda - 500 ml
  • so - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica, bikarbona
  • maslac - za premazivanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u veliku činiju. Rastvorite sodu u kiselom mleku, dodajte so i sve zajedno isipajte u brašno. Dodajte vodu i mešajte dok se sve ne sjedini - treba da se dobije smesa nešto gušća od boze.

Pomoću kutlače uzimajte od smese i ispajte na zagrejan i nauljan tiganj, a najbolje bi bilo da imate i sač. Čim se testo stegne i pojave se mehurići, okrenite na drugu stranu.

Poslužite katme sa kiselim mlekom sa slatkom ili slanim nadevom. Po želji, katme možete premazati kockicom maslaca, dok su još tople.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija