Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Katme sa kiselim mlekom

Katme sa kiselim mlekom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811189
Katme sa kiselim mlekom
Fotografije: Elena Steinbach
3 / 4
16/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"I dok kulinari još vode sporove o tome koja je razlika između palačinki i katmi, vi nemojte propustiti priliku da probate ove katme sa kiselim mlekom, dok su još tople"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kiselo mleko - 500 g
  • voda - 500 ml
  • so - 1 kašičica
  • soda - 1 kašičica, bikarbona
  • maslac - za premazivanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u veliku činiju. Rastvorite sodu u kiselom mleku, dodajte so i sve zajedno isipajte u brašno. Dodajte vodu i mešajte dok se sve ne sjedini - treba da se dobije smesa nešto gušća od boze.

Pomoću kutlače uzimajte od smese i ispajte na zagrejan i nauljan tiganj, a najbolje bi bilo da imate i sač. Čim se testo stegne i pojave se mehurići, okrenite na drugu stranu.

Poslužite katme sa kiselim mlekom sa slatkom ili slanim nadevom. Po želji, katme možete premazati kockicom maslaca, dok su još tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: