Pileće vreteno sa pečurkama i kačkavaljem

16/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Nemojte propustiti priliku da oduševite goste ovim ukusnim jelom "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano774
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 4 šnicle od grudi
  • kačkavalj - oko 250 g
  • pečurke - 200 g
  • pavlaka - oko 60 ml
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice ili po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle pažljivo izlupajte, da se stanje, ali ne previše. Posolite ih i pobiberite.

Sitno iseckane pečurke propržite sa maslacem, dok im voda ne ispari i sipajte pavlaku. Kuvajte nekoliko minuta, pa malo promešajte i dodajte malo soli, bibera i muskatnog oraščića. Neka se malo ohladi.

Na svaku šniclu stavite duge tračice kačkavalja i malo od smese sa pečurkama. Uvijte i učvrstite čačkalicom za zube, kako se ne bi raspale.

Dobijena pileća vretena propržite u malo zagrejanog ulja, ravnomerno, pa ih zatim premestite u tepsiju i pecite ih još 10-15 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti