Keks torta sa maskarpone sirom i čokoladom

17/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Penasti krem, lagani keks i čokolada Raskošno kulinarsko zadovoljstvo za ljubitelje laganih i ukusnih deserata je ova Keks torta sa maskarpone sirom i čokoladom!"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano380
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • keks - 1 i po pakovanje, običan
  • keks - 1 pakovanje, sa kakaom
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • čokolada - 200 g, tečna
  • sveže mleko - 200 g, za keks
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite maskarpone sa pavlakom, šećerom i vanilin šećerom. Otopite tečnu čokoladu na pari. U blederu sameljite keks sa kakaom, tako da dobijete mrve.

U pleh počnite da ređate jedan red običnog keksa, gde svaki keks nakratko umočite u sveže mleko, a preko rasporedite 1/3 krema od maskarpone sira, pa preko krema posipajte keks sa kakaom u prahu i prelijte sa 3 kašike otopljene čokolade.

Drugi red ređajte na isti način, a treći put stavite maskarpone krem, braon keks i pre nego što stavite tečnu čokoladu, posipajte bademima za ukras.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti