Punjeni krompir na carski način

17/01/2018
"Jedinstvenog ukusa, punjeni krompir iz rerne sa bogatim nadevom"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano658
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada, veliki
  • masline - 1 šolja, očišćene od koštica i isečene
  • pileće meso - 200 g, grudi
  • senf - 1 supena kašika
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada, sitno iseckani
  • kukuruz - 2 supene kašike, iz konzerve
  • grašak - 1 - 2 supene kašike iz konzerve
  • slanina - 100 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • origano - 1 kašičica
  • kečap - za ukras
  • majonez - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompir, trljajte ga četkom. Uvijte ga u aluminijumsku foliju, namažite ga sa unutrašnje strane. Savite ga da se peče oko 1 sat u ugrejanoj rerni na 190 stepeni. Izvadite ga i ostavite da se ohladi, nemote ga odvijati.

Za to vreme ugrejte malo ulja i ispržite sitno iseckanu slaninu i beli luk. Dodajte sitno iseckane kisele krastavčiće, grašak, kukuruz i masline. Dodajte začine po ukusu i skinite sa vatre.

Odvojenu piletinu isecite na parčiće, uvaljajte je u malo soli, bibera i aleve paprike. Propržite u malo masti i pomešajte sa 1 supenom kašikom senfa. Dodajte meso u povrće.

Hladan krompir isecite po dužini, izvadite unutrašnjost i napunite nadevom. Punjeni krompir servirajte na carski način sa kečapom i majonezom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti