Svinjska plećka sa krompirom

17/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155523
"Sa zadovoljstvom spremamo i sa još većim zadovoljstvom jedemo svinjsku plećku, posebno kad je ovako spremljena "
Priprema15 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno115 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 334
  • Pregledi tokom meseca198
  • Pregledi tokom desmice39
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 600 g
  • krompir - 500 g
  • luk - 2 glavice, crni
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • pivo - 1 šolja
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i krompir očistite, pa luk sitno iseckajte, a krompir - na krupne komadiće.

Beli luk očistite i sitno iseckajte.

Meso isecite na relativno jednake komadiće.

Stavite meso, krompir, crni i beli luk u tepsiju, posipajte preko so, biber, alevu papriku, dimljenu i ljutu. Dodajte majčinu dušicu i origano po vašem ukusu, prelijte maslinovim uljem, promešajte i sipajte ulje.

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i stavite da se peče oko sat vremena, pa zatim sklonite foliju i vratite da se dopeče još 20 minuta dok jelo ne uhvati koricu.

Na kraju posipajte svež peršun.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija