Ćufte sa sosom iz rerne

17/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155523
"Predstavljamo vam ove neverovatno sočne i ukusne domaće ćufte, pečene u rerni sa sosom od paradajza, lukom i mnogo peršuna"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 025
  • Pregledi tokom meseca244
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 600 g, mešano
  • biber - po želji
  • luk - 1 glavica, crni
  • prezle - 1 kašika
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za sos
  • paradajz - 680 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • luk - 2 glavice, crni
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • lovorov list - 2 komada
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • beli luk - 2 čena
  • šećer - 1 kašičica
  • paprika - 1 komad
  • peršun - nekoliko struka
  • so
  • bosiljak - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso, tako što ga pomešate sa začinima, dodajte prezle, jaje i sitno iseckan luk.

Napravite ćufte približne veličine, premažite tepsiju maslinovim uljem i poređajte ih u nju.

Stavite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni, da se ispeku, ali ih okrećite sa svih strana dok ne porumene, i tako 20-25 minuta.

Za to vreme napravite sos. Prvo sitno iseckajte luk i papriku, sipajte maslinovo ulje u šerpu i propržite ih dok ne dobiju zlatastu boju.

Dodajte paradajz, pire, sitno iseckan beli luk i sve začine. Stavite kašiku šećera da ublaži kiselost paradajza, posolite i kuvajte dok se sos ne zgusne.

Izvadite tepsiju, isipajte dobijeni sos u nju, tako da prelije ćufte, promešajte i vratite u rernu još 10 minuta. Izvadite, poslužite i posipajte svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija