Torta Doručak

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Torta Doručak
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Torta koju ćemo jesti za doručak, ručak i večeru, dok je ne pojedemo do poslednje mrvice"

Potrebni sastojci

  • keks - 570 g
  • za fil
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 6 supenih kašika
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 2 komada
  • maslac - 100 g
  • za posipanje
  • čokolada - 200 g, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, vanilu i polovinu svežeg mleka. Preostalo mleko, zajedno sa maslacem stavite u šerpu i ugrejte na vatri i ostavite da provri.

Čim mleko provri, lagano dodajte smesu od jaja, neprestano i energično mešajte žicom.

Mutite smesu dok ne dobijete gust mlečni krem, bez grudvica od brašna. Skinite sa vatre, uzmite kutlaču, uzmite od fila i stavite na dno pleha u kome ćete ređati tortu.

Rasporedite fil po dnu, odozgo poređajte red keksa, sipajte krem, pokrijte ga, poređaje novi red keksa. Ređajte krem i keks dok ne potrošite sve, završite kremom.

Ostavite tortu da se ohladi, izrendajte čokoladnu odozgo i stavite u frižider na 6 sati dok keks ne upije fil i ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: