Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa viršlama i majonezom

Pita sa viršlama i majonezom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Pita sa viršlama i majonezom1 / 3
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Nesvakidašnja, ali veoma ukusna ideja za slanu pitu sa koricom od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • majonez - 400 g, light
  • biber - 1 prstohvat, mleveni
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • viršle - 4 komada
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • brašno - 1 kg, tip 500
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno dva puta u činiju, napravite udubljenje i dodajte so, sirće, ulje, kvasac, dolijte mlaku vodu i zamesite srednje meko testo.

Da postane glatko, mekano i elastićno, dok ga mesite, izudarajte testo od 50-100 puta.

Dobijeno testo ostavite 30 minuta.

U činiji umutite jaja, a 1 žumance odvojite za premazivanje na kraju. Dodajte rendane viršle, majonez i biber.

Podelite testo na 8 lopti. Svaku loptu razvijte u veoma tanku koru, da bude gotovo providna. Ako se negde pocepa, nije ništa strašno.

Preko svake kore rasporedite nadev i uvijte u rolat, tako d aga blago rastežete tokom zavijanja.

Prvu koru uvijte u oblik puža, pa ga stavite u nauljanu veću tepsiju, a ostale kore ređajte oko prve.

Neka pita odstoji 30 minuta. Premažite je žumancetom i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Pre nego što bude u potpunosti gotova, posipajte preko rendani kačkavalj i vratite u rernu da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: