Čokoladni kolač sa rupicama

18/01/2018
"Zašto sa rupicama? Pročitajte recept i razumećete A posle ćete i počastiti njime "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • šećer 1 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 15 g
  • so - 1 prstohvat
  • kakao - 2 supene kašike
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 50 g, rastopljen
  • vanila - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • za preliv
  • kakao - 1 kašičica
  • čokolada - 100 g, crna
  • maslac - 20 g
  • pavlaka - 100 ml
  • kokosovo brašno - za popunjavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, dodajte maslac i mleko. Prosejte brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilu u posudu. Sipajte tečne sastojke u brašno, dodajte prstohvat soli i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.

Namažite pleh, prečnika 26 cm, maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu za kolač i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta, proverite čačakalicom za zube. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.

Napravite glazuru tako što u šerpu na vatri stavite pavlaku, stavite kakao i mešate žicom dok se potpuno ne rastvori. Ugrejte i pre nego što provri, skinite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i maslac, sačekajte jedan minut i mešajte dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu.

Na površini kolača na nekolik mesta napravite male rupice. Nemojte da budu mnogo duboke, samo koliko da se izvadi unutrašnji pečeni deo.

U dobijene rupice sipajte toplu čokoladnu glazuru. Preostalu rasporedite po celom kolaču. Ostavite da se ohladi i rupice popunite kokosovim brašnom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija