Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečeni svinjski but sa majčinom dušicom

Pečeni svinjski but sa majčinom dušicom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pečeni svinjski but sa majčinom dušicom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
5
"Idealna večera, na koju možete pozvati celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1500 g
  • vino - 50 ml, crveno
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • piment - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • bujon - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i izgnječite beli luk u avanu sa malo soli. Stavite maslinovo ulje, promešajte i dodajte zaline. Sipajte vino i promešajte celu smesu.

Uzmite jedno parče svinjskog buta, stavite ga u pleh, lepo ga namažite dobijemon smesom, natrljajte rukama i pokrijte folijom. Stavite u frižider da se marinira bar 6 sati.

Pre pečenja izvadite meso iz frižidera i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi. Ugrejte rernu na 180 stepeni, sipajte u pleh u meso jednu šolju bujona, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče.

Kuvajte 30 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 160 stpepeni i pecite jedan sat. Na kraju skinite foliju i pecite još 30 minuta na 180 stepeni. Pecite dok meso ne dobje braon boju.

Izvadite meso i pokrijte folijom da se dinsta 15 minuta, nakon toga isecite na porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: