Kineski specijalitet

19/01/2018
"Mislite da samo kinezima ide od ruke brza priprema mesa? Probajte i naš neodoljiv predlog!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 750
  • Pregledi tokom meseca181
  • Pregledi tokom desmice51
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, file
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad, crvena + jedna zelena
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • đumbir - 20 g
  • mladi luk - 3 struka
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • med - 1 supena kašika
  • skrob - 1 kašičica, kukuruzni
  • voda - 3 supene kašike, hladna
  • sirće - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke šnicle, nakon toga svaku isecite na tanke ivice. Beli luk i đumbir sitno iseckajte, luk na polumesec, a dve vrste paprike i šargarepu isecite na trakice.

Stavite dubok tiganj ili vok, da se ugreva na visokoj temperaturi. Sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja, sačekajte da se lepo ugreje, smanjite temperaturu rerne na srednju i stavite ivice mesa da se prže. Mešajte i periodično okrećite meso, kuvajte nekoliko minuta dok ne bude gotovo. Izvadite meso iz tiganja, stavite ga na tanjir, da upije višak masti.

Stavite ponovo tiganj na vatru, sipajte preostali maslinovo ulje i stavite luk, paprike i šargarepu da se prži, na isti način mešajte i pržite dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte beli luk i đumbir i mešajte. Pržite 2-3 minuta i dodajte meso. Sve dobro promešajte.

U posudu sipajte soja sos, med, sirče, skrob i vodu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sipajte u tiganj s amesom i povrćem. Ponovo promešajte i isključite ringlu, ostavite nekoliko minuta na toploj ringli. Skinite jelo i pospite ga sitno iseckanim mladim lukom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti