Domaći milibrot sa ratlukom

19/01/2018
"Nema ništa lepše od domaćeg! Još jedan dokaz za to je ovaj mekani domaći milibrot, koji se topi u ustima!"
Priprema70 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno190 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte dva puta, napravite udubljenje i stavite prstohvato sili, suvi kvasac, vanilu, sok i koru jednog limuna. Umutite jaja sa šećerom, ugrejte mleko i dodajte ga, promešajte smesu od jaja i sipajte je u udubljenje.

Počnite da mesite dok ne dobijete glatko, lepljivo testo.

Rastopite maslac i pomešajte ga sa ulje,

Lagano pritisnite testo i sipajte malo masti, mesite ga dok ne upije, razvucite rukama ponovo i sipajte ponovo, mesite tako dok ne upije svu mast.

Mešenje će vam oduzeti bar 20 minuta, na testu treba da se vide mehurići. Oblikujte loptu i pokrijte. Ostavite na toplom da nadođe, dok se ne udvostruči.

Potopite suvo grožđe u vodu i ostavite ga da nabubri 15 minuta, ocedite ga i osušite.

Ratluk isecite na komade.

Nadošlo testo podelite na dva dela, uzmite jedan deo i razvucite rukama, stavite polovinu suvog grožđa i ratluka i ponovo mesite. Tako uradite i sa drugim delom testa.

Dva dela su za dva srednja milibrota, oblikujte po želji i stavite u duboke u uže plehove ili kalupe, namažite ih uljem ili obložite papirom za pečenje.

Ostaivte ih ponovo da nadođu, kad se udvostruče, namažite ih umućenim belancem i pospite šećerom.

Stavite na 160 stepeni u rernu na 40 minuta ili dok ne budu gotovi, u zavisnosti od rerne.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija