Način pripreme
Brašno prosejte dva puta, napravite udubljenje i stavite prstohvato sili, suvi kvasac, vanilu, sok i koru jednog limuna. Umutite jaja sa šećerom, ugrejte mleko i dodajte ga, promešajte smesu od jaja i sipajte je u udubljenje.
Počnite da mesite dok ne dobijete glatko, lepljivo testo.
Rastopite maslac i pomešajte ga sa ulje,
Lagano pritisnite testo i sipajte malo masti, mesite ga dok ne upije, razvucite rukama ponovo i sipajte ponovo, mesite tako dok ne upije svu mast.
Mešenje će vam oduzeti bar 20 minuta, na testu treba da se vide mehurići. Oblikujte loptu i pokrijte. Ostavite na toplom da nadođe, dok se ne udvostruči.
Potopite suvo grožđe u vodu i ostavite ga da nabubri 15 minuta, ocedite ga i osušite.
Ratluk isecite na komade.
Nadošlo testo podelite na dva dela, uzmite jedan deo i razvucite rukama, stavite polovinu suvog grožđa i ratluka i ponovo mesite. Tako uradite i sa drugim delom testa.
Dva dela su za dva srednja milibrota, oblikujte po želji i stavite u duboke u uže plehove ili kalupe, namažite ih uljem ili obložite papirom za pečenje.
Ostaivte ih ponovo da nadođu, kad se udvostruče, namažite ih umućenim belancem i pospite šećerom.
Stavite na 160 stepeni u rernu na 40 minuta ili dok ne budu gotovi, u zavisnosti od rerne.