Kuglof sa čokoladom

19/01/2018
"Drugo je kada je vaš domaći kolač obilno preliven čokoladom "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • vanila - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • ulje - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • tečna čokolada - 100 g
  • za sirup
  • kakao - 1 supena kašika
  • šećer - 100 g
  • voda - 120 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte ulje i kiselo mleko. Prosejte brašno, prašak za pecivo, so i vanilu.

Dodajte ih u smesu od jaja i dobro mutite dok se se ne upije potpuno, i dok ne dobijete glatku smesu. Namažite kalup za kuglof uljem i pospite ga brašnom.

U njega sipajte smesu i odozgo kašikom stavite tečnu čokoladu na nekoloko mesta, nemojte mešati.

Stavite u ugrejanu rernu na 170 stepeni i pecite 40 minuta, proverite čačkalicom za zube. Ostavite da se ohladi.

Po želji napravite šećeni sirup tako što stavite vodu sa šećerom da provri i dodate kakao. Promešate i kuvate oko 5 minuta.

Ovim sirupom, gotov keks prelijte na željenim mestima i pospite kokosovim brašnom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti