Ajle - turski slatkiš u kalupu za kuglof

19/01/2018
"Hoćete li probati naš ukusni ajle slatkiš? Potreban mu je samo kalup za kuglof i malo meraka "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 672
  • Pregledi tokom meseca127
  • Pregledi tokom desmice23
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite sirup tako što u šerpu sipate vodu i šećer. Stavite na vatru, kad provri stavite sok i koru limuna i kuvajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete šećerni sirup. Ostavite na hladnom da se ohladi.

Uzmite kalup za kuglof sa rupom i namažite ga sa malo ulja. Poređajte kore za pitu na dno, lagano ih izgužvajte kao harmoniku.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kore oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kratko.

U posudi umutite jaja sa šećerom i vanilom. Dodajte ulje i kiselo mleko, promešajte i stavite brašno sa praškom za pecivo. Mutite dok se potpuno ne sjedine.

Sipajte smesu u kalup preko kora. Kalup ponovo stavite u rernu na 170 stepeni i pecite, proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.

Kad bude gotov, izvadite ga iz rerne, prođite nožem po ivicama kalupa, tako da se kolač odvoji i prelijte ga hladnim šećernim prelivom. Stavite u frižider na nekoliko sati da se prelije, nakon toga ga okrenite na poslužavnik i skinite kalup.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti