Moje pile Tanduri

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Moje pile Tanduri
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"MOJE pile je mnogo bolje od TVOG pileta"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 kg
  • limun - 1 komad
  • ceđeno mleko - 400 g
  • kajenski biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica (ljuta)
  • biber - po ukusu
  • so
  • garam masala - 1 kašičica
  • đumbir - 30 g
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1/2 kašičice
  • korijander - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pileće meso tako što ga isečete na komade, ako želite skinite kožu ili je ostavite, ali je povucite lagano unazad, tako da se otkrije deo mesa.

Napravite male proreze oštrim nožem na svakom parčetu, da bi marinada mogla da začini dobro.

Napravite marinadu tako što u posudu stavite ceđeno mleko, iscedite sok od limuna i dodajte sitno izrendan đumbir i sitno iseckan beli luk.

Promešajte i dodajte sve začine i ulje. Promešajte lepo da nema grudvica.

Stavite meso u ovu smesu o rukama natrljajte svako parče. Ostavite na 12 sati da se piletina marinuje u frižideru. Najbolje da prirpemite uveće, da bi vam bilo gotovo drugog dana.

Stavite mariniranu piletinu u pleh i pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni 50 minuta, na svaki 10 minuta okrećite.

Pile sa jedinstvenim indijskim začinima, garantujem da je ukus odličan.

Tanduri liči na peć, koju indijci koriste za pečenje hleba i mesa, ja sam pekla u rerni, ali je ipak vredelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: