Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa espresom

Čokoladni kolač sa espresom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Čokoladni kolač sa espresom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
19/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Probajte novu kulinarsku magiju sa mirisom espresa, i ostaćete iznenađeni koliko je sočno i ukusno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 200 g, rasatopljen
  • kakao - 40 g
  • so - 1 prstohvat
  • sveže mleko - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • kafa - 100 ml, espreso
  • za ganaš
  • pavlaka - 200 ml, tečna, slatka
  • čokolada - 200 g, prirodna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na kremastu smesu. Dodajte maslac i mleko i mešajte.

Prosjte brašno, prašak za pecivo, vanilu kakao i so. Dodaje ih u smesu od jaja, stavljajte i espreso.

Mešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu. Namažite kalup i sipajte smesu.

Stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 40-45 minuta, proverite čačkalicom za zube. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Napravite čokoladni ganaš tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri dodajte izlomljenu ćokoladu.

Sačekajte nekoliko minuta i mešajte dok se čokolada potpuno ne rasopi, i dok ne dobijete homogenu čokoladnu smesu.

Ovim ganašem prelijte kolač, ostavite da se ohladi i ukrasite po želji svežim voćem ili čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: