Domaći ražnjići

20/01/2018
"Danas smo vam prirpemili ove jedinstvene domaće ražnjiće, pripremljene u specijalnoj marinadi sa rakijom i začinima"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano281
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g, vrat
  • paprike - 2 komada, crvene + 2 komada, zelene
  • luk - 2 glavice, crni
  • biber - po ukusu
  • rakija - po ukusu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade iste veličine, stavite ih u posudu i pospite biberom. Sipaje rakiju i promešajte meso, pokrijte ga folijom i ostavite na dva sata u frižideru.

Isecite povrće na ne mnogo velike komade, približno iste veličine.

Izvadite meso 30 minuta pre pečenja na sobnu temperaturu.
Napravite ražnjiće tako što nanižete komade mesa, luk, crvenu papriku, ponovo meso, luk, zelenu papriku i tako ređajte dok ne napravite ražnjić.

Ako koristite ražnjiće od bambusa, morate ih pokvasiti pre nego što nanižete sastojke, a ako koristite metalne onda nije potrebno.

Gotove ražnjiće ponovo popspite biberom i stavite na ugrejan roštilj, pecite sa svih strana dok ne budu gotovi.

Ja sam pekla na gril tiganju i koristila sam drvene ražnjiće, trebalo je da ih malo skratim da bi mogli da stanu u tiganj.

Posolite meso kad se ispeče, nemojte prethodno soliti. So dosta stegne meso i ono bude žilavo.

Rakija kojom se meso poliva u početku ga marinira i ono bude izuzerno krto i sočno, nemojte se plašiti, prilikom pečenja alkohol isparava.

Od ove količine sam dobila 20 ražnjića.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija