Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Pasulj sa dimljenim rebrima

Pasulj sa dimljenim rebrima

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pasulj sa dimljenim rebrima
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Da li znate u čemu je magija ukusnog pasulja? Pogledajte ovde ovaj neodoljiv recept za poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • rebra - svinjska, dimljena 600 g
  • crvene paprike - 1 suva
  • crvene paprike - 1 sveža
  • so
  • aleva paprika
  • nana - 1 supena kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 kašičica
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodnu noć očistite, operite i potopite pasulj u hladnu vodu.

Ujutru ga ocedite, operite i stavite u šerpu sa kašičicom šećera. Ostavite da provri i kuvajte 30 minuta na umerenoj temperaturi.

Skinite sa vatre, ocedite ponovo i stavite u glinenu posudu.

Isecite papriku, šargarepu i luk.

Dodajte ih u posudu u pasulj, stavite sve začine i pire, pomešano sa malo vode. Isecite rebra na komade i stavite i njih.

Sipajte vodu ili bujon od povrća, koliko da pokrije. Poklopite i stavite u rernu.

Kuvajte 3 sata na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: