Janija sa svinjskim mesom

20/01/2018
"Šljive daju neodoljiv ukus i miris jednostavnoj kombinaciji mesa i krompira - ukus, koji ćete dugo pamtiti "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano147
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • šljive - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 - 4 komada, srednje veličine
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće komade. Oljuštite luk i krompir. Luk sitno iseckajte, a krompir - na kockice.

Izdinstajte luk u ulju u osgovarjaućoj posudi. Kad omekša, dodajte krompir, meso i alevu papriku. Uz neprestano mešanje, kuvajte 5-6 minuta.

Dodajte šljive i sipajte toplu vodu - 1 šolju. Začinite solju. Kad krompir omekša, dodajte vino.

Kuvajte dok jelo ne ostane na masti. Ako je potrebno, za vreme pečenja sipajte još vode. Kuvajte na tihoj vatri. Začinite začinima za svinjetinu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija