Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa milibrotom

Čizkejk sa milibrotom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Čizkejk sa milibrotom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Predstavljamo vam jedan čizkejk u varijanti sa milibrotom - recept dva u jedan, definitivno će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • kupine - 200 g
  • pavlaka - 200 ml, hladna, slatka
  • čokolada - 300 g, crna
  • rum - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • krem sir - 400 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • milibrot - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Milibrot isecite na komade, pospite ga rumom i tim komadima pokrijte dno kalupa za tortu, prečnika 26 cm.

U posudi pomešajte krem sir, pavlaku i šećer, mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Jednu čokoladu rastopite na pari i dodajte u mlečni sos, ponovo dobro umutite.

Ovu smesu sipajte preko milibrota, dobro rasporedite i ostavite u frižideru 3 sata da se stegne.

Od preostale dve čokolade napravite čokoladni ganaš, ugrejte pavlaku do trenutka vrenja, skinite sa vatre i u nju stavite izlomljenu čokoladu, ostavite nekoliko minuta pokriveno, nakon toga promešajte dok se potpuno ne rastopi i dok ne dobijete homogenu smesu.

Ganaš rasporedite preko hladne mlečne smese i ukrasite po želji voćem. U mom slučaju su kupine. Ostavite još 2 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: