Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa sosom od sireva

Taljatele sa sosom od sireva

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Taljatele sa sosom od sireva
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ako ste na dijeti, definitivno ste pogrešili stranicu!!! Ovde su se okupili samo dobri ljudi koji vole ukusnu i kvalitetnu hranu"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 10 ml
  • beli luk - 1 čen, star
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • topljeni sir - 150 g
  • buđavi sir - 150 g
  • kačkavalj - 300 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • svinjsko meso - 300 g
  • taljatele - 500 g
  • slanina - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na male komade i stavite u pleh sa 1 šoljom vode da se zapeče na 200 stepeni, 20 minuta.

Za to vreme skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju.

Pripremite sos tako što pomešate pavlaku i sveže mleko sa rendanim kačkavaljem (odvojite mali deo za posipanje na kraju), topljeni sir i buđavi sir.

Začinite biberom i stavite u kaserolu sa rastopljenim maslacem i mešajte neprestano na umerenoj tempreaturi. Nakon 5-6 minuta sos če početi da zgušćava i onda ga skinite sa vatre.

Slaninu isecite na tanke komade i zapržite sa jednom supenom kašikom malsinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju, na kraju dodajte komadiće mesa i beli luk, promešajte i pržite još 2 minuta.

Pastu ocedite i servirajte na tanjir, stavite malo mesa sa slaninom i prelijte sosom od sireva. Po želji odozgo pospite preostalim kačkavaljem.

Po želji topljeni sir može da bude neki sa ukusom pečuraka, ementalera, čedra, šunke, a taljatele su u mom slučaju sa spanaćem (zelene boje).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: