Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca sa tri ukusa

Pileća krilca sa tri ukusa

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pileća krilca sa tri ukusa
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
20/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"San trudnica i svih koje nije strah da eksperimentišu sa ukusima u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - oko 1200 g
  • limun - 1 komad
  • soja sos - 5 supenih kašika
  • med - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika, braon
  • sirće - 1 kašičica, balsamiko
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • belo vino - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite beli luk i izgnječite čenove u avanu, dodajte malo soli, sirće i maslinovo ulje. Prebacite smesu u posudu, sipajte soja sos, med, šećer, biber, ljutu papriku i sok jednog limuna. Sve promešajte.

Očistite pileća krilca i stavite ih u posudu, prelijte ih dobijenom marinadom. Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider. Marinirajte krilca dva sata.

Izvadite iz frižidera i ostavite na nekoliko minuta na sobnoj temperaturi. Ugrejte rernu, prebacite krilca u pleh, sipajte vino i stavite da se peku na 180 stepeni 40 minuta, dok ne budu gotova.

Ako vam je rerna mnogo jaka, stavite aluminijumsku foliju preko pleha da ne izgore, ali nemojte da učvrstite, na kraju skinite foliju i pecite dok ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: