Pileći bataci punjeni povrćem i kačkavaljem

20/01/2018
"Ispod ove fantastične korice od kačkavalja se krije fantazija ukusa "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano376
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake i odvojite od kostiju. Pospite ih solju i biberom. Oljuštite luk, isecite ga sitno i dinstajte u ugrejanom ulju.

Oljuštite patlidžan, isecite ga na kockice (ako želite posolite ga prethodno i ostavite da se ocedi gorak sok) i dodajte ga u luk.

Stavite očišćene paprike, očišćene od semenki i isečene na komade i pržite dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte peršun (suv) i izrendan kačkavalj. Napunite batake gotovom smesom od povrća.

Dobro uvijte i poređajte u prethodno ugrejan i namazan pleh. Pecite dok ne dobije zlatnu boju. Pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem i pecite oko 2-3 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti