Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Hlepčići Pečurkice sa belim lukom

Hlepčići Pečurkice sa belim lukom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Hlepčići Pečurkice sa belim lukom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
21/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Nema šanse da na poljani propustite ove neodoljive hlepčiće Pečurkice sa belim lukom ! Mi idemo da punimo korpu!"

Potrebni sastojci

  • seme maka - 20 g
  • brašno - 500 g, tip 500
  • susam - 20 g
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 glavica, star
  • maslinovo ulje - q50 ml
  • kvasac - 20 g
  • voda - 180 ml
  • jaja - 1 komad + jedno žumance
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • pavlaka - 150 g, kisela
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa kašikom šećera i ostavite da nadođe. Prosejte brašno, napravite udubljenje i stavite jaje, 50 ml maslinovog ulja, pavlaku, so i sirće.

Mesite i postepeno dodajte kvasac, dok ne dobijete lepo i glatko testo. Ostavite ga pokriveno jedan sat da se udvostruči.

U posudu stavite preostalo maslinovo ulje, izgnječen beli luk, so, ruzmarin i majčinu dušicu. Nadošlo testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte loptice.

Svaku lopticu razvucite na malu koru, kao kad pravite mekike, stavite po jednu kašiku začinjene smese i ponovo napravite loptice.

Namažite kalup za mafine sa malo maslaca i u svaki kalup stavite po jednu loptu od testa. Namažite umućenim žumancem i pospite semenkama. Ostavite da nadođe još 20 minuta.

Stavite ih u rernu i pecite na 160 stepeni oko jedan sat. Kad se ispeku izvadite ih iz kalupa i one će imati oblik pečurkice :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: