Dinstana svinjetina sa dunjama

21/01/2018
"Simfonija ukusa i mirisa, servirana na jedan neverovatno atraktivan način "
Priprema20 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • krompir - 4 komada
  • luk - 2 glavice, crni
  • dunje - 2 komada, male
  • biber
  • so
  • piment - 3 zrna
  • ljute paprike - 1 komad
  • bujon - 1 šolja
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun
  • lepinje - 2 komada po 500 g /ili 4 po 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i krompir i isecite ih na polumesec. Dunje operite, isecite na polumesec i očistite od semenki. Meso isecite na krupnije komade. Možete koristit vrat, grudi ili plećku.

U pleh stavite malo maslinovog ulja, dodajte krompir, luk i dunje. Odozgo stavite meso, dodajte začine, šećer i sitno isečenu ljutu papriku. Sipajte bujon i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Stavite u ugrejanu rernu na 160 stepeni i pecite sat i po. Izvadite pleh, skinite foliju i pecite meso još 20 minuta na 180 stepeni dok meso ne dobije lepu boju.

Možete da pečete u lepinjama, u kojima ćete posle servirati jelo. Uzmite 4 male ili 2 velike, odozgo napravite kao poklopac, izvadite sredinu i napunite jelom.

Stavite u pleh i pecite 20-ak minuta. Pre serviranja pospite peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija