Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Meso sa povrćem na azijatski način

Meso sa povrćem na azijatski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Meso sa povrćem na azijatski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Da li ste spremni za eksperimente, za ukusne eksperimente u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g, file
  • pileće meso - 300 g, file
  • pečurke - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • soja sos - 50 ml
  • skrob - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • paprike - 1 komad, zelena
  • đumbir - 1 kašičica, izrendan
  • so
  • biber
  • sirće - 1 kašičica
  • voda - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • ljuta paprika - 1/2 komada
  • pirinač - kuvan
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite dve vrste mesa na tanke trakice približno iste veličine.

Očistite povrće, luk i perčurke isecite na polumesec, paprike - na komada pod naklonom, a šargarepu - na trakice. Beli luk izgnječite u avanu.

Stavite ulje u vok tiganj, ugrejte ga i stavite svinjetinu, promešajte i pržite oko 5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na ubrus i stavite piletinu u tiganj. Pržite nekoliko minuta i izvadite.

U tiganj stavite luk, beli luk, đumbir i ljutu papriki. Promešajte i pržite nekoliko sekundi. Dodajte šargarepu, papriku i pečurke. Promešajte i pržite 3 minuta dok povrće ne omekša.

U posudu stavite soja sos, vodu, skrob, začine, sirće i šećer.

Promešajte i sipajte u tiganj, kuvajte minut i skinite sa vatre. Na kraju pospite susamom i servirajte uz prilog od kuvanog pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: