Seoska janija

22/01/2018
"Pripremili smo vam jednu neverovatnu seosku janiju sa ćufticama, sa kojom ćete polizati prste "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano217
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte mleveno meso za ćuftice tako što ga stavite u posudu i začinite bibrom, kuminom, origanom, čubrom i iseckanom glavicom luka. Oblikujte ćuftice približno iste veličine, namažite pleh maslinovim uljem i poređajte ih u njega.

Očistite preostali luk i šargarepu i isecite. Stavite ih između ćuftica u pleh i posolite. Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh unutra.

Pecite oko 15 minuta, nakon toga izvadite, stavite paradajz iz konzerve, alevu papriku, majčinu dušicu i bosiljak, čenove belog luka i sipajte bujon. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 40 minuta.

Izvadite pleh i skinite foliju, između svake ćuftice razbijte po jedno jaje i stavite da se peče dok ne budu jaja gotova. Na kraju pospite svežim pešrunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti