Praznična uskršnja pogača

22/01/2018
"Bliži se Uskrs, zato već sada možemo da uživamo u ovoj odličnoj torti!"
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • rum - 2 kašičice
  • orasi - 1 šolja, iseckani
  • kakao - 2 - 3 supene kašike
  • za fil
  • puding - 1 kesica, dr. Oetker
  • pavlaka - 1 paket, suva
  • sveže mleko - hladni
  • tečna čokolada
  • za ukras
  • čokolada - izrendana
  • bademi - listići
  • šećerni cverići
  • čokoladna jaja
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i umutite ih zajedno sa šećerom na penu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kiselo mleko. Pomešajte ostale sastojke i dodajte ih u smesu. Pažljivo mešajte dok ne dobijete glatko testo za kolač.

Ispecite jednu koru. Ostavite je da se ohladi i isecite horizntalno, da se dobiju dve kore. Oblikujte sa strane, tako što nožem isećete neravnine.

Napravite puding i pavlaku prema uputstvu na pakovajnu. Namažite prvu koru filom. Pospite eurokremom. Stavite komadiće isečaka od kore. Namažite pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovo pokrijte pavlakom.

Tortu ukrasite rendanom čokoladom i listićima badema.

Dekorišite čokoladnim jajima i šećernim cvetićima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija