Praznična uskršnja pogača

22/01/2018
"Bliži se Uskrs, zato već sada možemo da uživamo u ovoj odličnoj torti!"
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja i umutite ih zajedno sa šećerom na penu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kiselo mleko. Pomešajte ostale sastojke i dodajte ih u smesu. Pažljivo mešajte dok ne dobijete glatko testo za kolač.

Ispecite jednu koru. Ostavite je da se ohladi i isecite horizntalno, da se dobiju dve kore. Oblikujte sa strane, tako što nožem isećete neravnine.

Napravite puding i pavlaku prema uputstvu na pakovajnu. Namažite prvu koru filom. Pospite eurokremom. Stavite komadiće isečaka od kore. Namažite pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovo pokrijte pavlakom.

Tortu ukrasite rendanom čokoladom i listićima badema.

Dekorišite čokoladnim jajima i šećernim cvetićima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti