Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Bombone»Domaće bombone sa voćem i čokoladom

Domaće bombone sa voćem i čokoladom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Domaće bombone sa voćem i čokoladom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
22/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Dočekajte goste sa domaće pripremljenim bombonama, da im pokažete koliko ih cenite, a i zato što su ukusne"

Potrebni sastojci

  • keks - 160 g, čajni
  • rolat - 220 g, gotov
  • kakao - 1 supena kašika
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • sveže mleko - 50 ml
  • brusnice - 50 g, suve
  • suvo grožđe - 50 g
  • šljive - 150 g
  • orasi - 2 supene kašike, mleveni
  • med - 2 supene kašike
  • da se uvaljaju
  • musli - 150 g, hrskav
  • za ganaš
  • čokolada - 100 g, crna
  • pavlaka - 100 ml, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite brusnice i suvo grožđe i pokrijte ih vodom, ostavite nekoliko minuta da se natope i omekšaju.

Stavite keks, orahe i kakao i blender i sve sameljite. Ako nemate blender, sve sitno iseckajte.

Prebacite suvu smesu u posudu i dodajte mleko, maslac, prethodno izlomljen rolat i med.

Ocedite borovnice i suvo grožđe, a šljive očistite i isecite sitno i sve dodajte u posudu. Promešajte rukama, gnječite sve sastojke dok ne dobijete lepljivo testo.

Pokrijte posudu folijom i stavite u frižider na 30 minuta da se smesa malo stegne.kaserolu

Za čokoladnu ganaš u kaserolu stavite pavlaku i ugrejte na vatri. Pre nego što provri, skinite je i u toplu pavlaku dodajte izlomljenu čokoladu. Ostavite na nekoliko minuta i nakon toga promešajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete homogenu čokoladnu smesu.

Izvadite testo iz frižidera i rukom uzmite mali deo od nje i oblikujte lopticu u obliku bombone. Tako uradite sa celim testom i napravite bombone, poređajte ih na odgovarajući veliki tanjir, nakon toga ponovo stavite u frižider na 30 minuta.

U drugi tanjir stavite musli i izmrvite ga, po želji možete koristiti kornfleks, čokoladne ili šećerne mrvice.

Kad ih oblikujete, uz pomoć viljuške uzmite svaku bombonu i potopite je u čokoladni ganaš, nakon toga ih uvaljajte ili pospite muslijem.

Ostavite gotove bombone na tanjiru i stavite ih u frižider da se stegnu nekoliko sati.

Ja nisam uspela da ih sačuvam i bile su pojedene, pre nego što su se stegle, smesa je kao za čokoladne stene i toplo vam preporučujem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: