Vratne šnicle sa jabukama

22/01/2018
"Ne sumnjamo da ste probali mnogo recepata za šnicle, ali ništa ne fali da dodate još jedan u vaš repertoar. Posebno ako se govori o svinjetini, serviranoj sa mirisnim sosom od vina i jabuka."
Priprema15 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano109
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada, vratne, bez kostiju
  • jabuke - 5 komada (zelene)
  • piment - 2 komada, zrna
  • sok od jabuka - 150 ml
  • belo vino - 100 ml
  • biber
  • so
  • origano
  • med - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, operite i isecite jabuke na polumesec. Izlupajte svaku šniclu i začinite solju, biberom i origanom.

Pleh, u kome ćete peći, namažite maslinovim uljem, na dno stavite polovinu jabuka, preko njih poređajte šnicle i odozgo stavite ostale jabuke.

Između mesa stavite piment, odozog prelijte kašiku meda, lagano preko jabuka, sipajte sok od jabuka i vino.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko sat i po.

Skinite foliju i i ostavite meso da se peče još 15 minuta. Kombinacija mesa, jabuka i meda će vam se možda činiti ludom, ali vas uveravam da je neverovatno ukusno.

Preporučujem vam da koristite zelene, kisele jabuke, koje se balansiraju sa medom i vinom. Toplo vam preporučujem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija