Ukusne mini penjurlije (tutmanici) sa jajima i sirom

22/01/2018
"Da serviraš penjurliju za doručak - to je večna klasika "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - oko 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda
  • za nadev
  • sir - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno, dodajte preostale sastojke i zamesite meko testo. Uvijte posudu folijom i ostavite testo da nadođe.

Možete ga zamesiti uveče i ostaviti na hladnom mestu. Ono će polako da nadođe do ujutru.

Ponovo premesite testo i podelite ga na dve lopte. Svaku razvucite na koru.

Napravite nadev od jaja i izmrvite sir. Kore namažite maslacem.

Sipajte deo nadeva preko jedne kore, stavite drugu odozgo i namažite preostalim nadevom. Uvijte u rolat.

Rolat isecite na pužiće i poređajte ih u pleh, sa dnom koje se ne lepi.

Ostavite penjurliju ponovo da nadođe. Pecite dok ne dobije zlatnu boju u merenoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija