Nedeljna piletina

22/01/2018
"Uprkos tome što je ime čudno, dali smo najvišu ocenu ovom sratom, seoskom receptu sa piletinom, šargarepom, peršunom i sosom od vina"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano828
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i kratko kuvajte šargarepu. Isecite je na komade, a luk oljuštite i sitno iseckajte.

Očistite meso, isecite ga na procije i uvaljajte u brašno. Ugrejte maslinovo ulje i stavite piletinu da se prži, okrećite sa obe strane.

Izvadite ga na tanjir i u istu masnoću stavite luk i kuvanu šargarepu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte piletinu, vino i nakon toga malo bujona, promešajte tako da pokupite sve što se uhvatilo za dno.

Stavite malo maslaca u sos, začinite solju i biberom i poklopite. Dinstajte dok tečnost ne ispati i dok se jelo ne zgusne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija