Domaći crni hleb Debeljko

22/01/2018
"On nije debeo, nego mekan!"
Priprema90 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano781
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac tako što ga rastvorite u toploj vodi sa šećerom i ostavite da nadođe.

Prosejte belo brašno, dodaje crno brašno i napravite udubljenje. U njega stavite maslinovo ulje, so, jaja, kiselo mleko i sirće.

Počnite da mesie, postepeno dodajte kvasac dok ne dobijete testo, koje se ne lepi po rukama.

Pokrijte važnom, čistom krpom i ostavite da nadođe jedan sat. Kad nadođe premesite testo još jedan put, napravite elipsasti oblik (dajte mu izgled hleba) i pospite sa malo belog brašna.

U pleh istog oblika stavite papir za pečene, stavite testo i odozgo napravite nožen nekoliko proreza, nemojte praviti udubljenje u testo, samo koliko da prosečete odozgo.

Ostavite da nadoše još 30 minuta i pecite na 170 stepeni 40-50 minuta.

Napomena: Kad radite sa integralnim, ražanim, tipskim brašnom i želite da napravite proizvode od hleba u testo uvek dodajte malo belog brašna. Ako ne stavite, hleb će vam biti vlažan, lepljiv i neće nadoći.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti